Maailmanmatkaajan ensikohtaaminen Kiinapuhelimen kanssa

Maailmanmatkaajan ensikohtaaminen Kiinapuhelimen kanssa

marraskuu 30, 2019

Mä olen kiertänyt maailmaa seitsemän vuoden ajan sillä mentaliteetilla, että etsin siisteimmät paikat vangittaviksi valokuviin. Olen ammatiltani seikkailija-kuvaaja ja markkinointitoimistoyrittäjä. Kun lähdetään kiertämään maailmaa tällä ajatuksella, on yksi asia tärkeämpi kuin mikään muu. 

 


Varusteet


Kun opiskellaan, niin opiskellaan sitten kantapään kautta. Olen löytänyt itseni Pohjois-Norjasta, Senjan saarelta +25ms/h tuulesta etsimässä leiripaikkaa. Tälläinen tuuli kun puhaltaa aavalta mereltä, se tarkoittaa käytännössä sitä että auton ovia on melkein mahdoton saada kiinni tietyssä asennossa. Toinen hyvä esimerkki Itärajalta Ilomantsista, kun olin vaeltamassa ja vettä satoi neljä vuorokautta putkeen..


Aika on tainnut kullata senkin reissun, kun tätä kirjoittaessa hymyilyttää. Silloin ei muistaakseni ihan näin paljon.. No, jokatapauksessa, ymmärrätte pointtini tässä. Varusteiden kestävyys ja helppokäyttöisyys ovat avainasemassa minun reissuilla.


Tutustuin iskun- ja vedenkestäviin puhelimiin armeijassa. Oli trendikästä ostaa ensimmäisen sarjan XCover puhelimia maastoväreissä. Nykyään valikoimat alkavat olla melko laajoja erikoispuhelimissa. Kun etsitään sitten sitä kaikkein kovinta vaihtoehtoa, ei puhelinkauppavalikoima enää oikein tarjoa vaihtoehtoja, ja puhun nyt oikeasti ydinsodan kestävistä puhelimista, en sellaisesta että se kestää pienet vesiroiskeet. 

 


Mistä puhelin?


Tutkin tätä asiaa viimekesänä ennen jokavuotista pohjoisen reissua ja törmäsin moniin artikkeleihin Ulefone armor 3W puhelimesta. Malli on maailmalla varsin tunnettu rakennus- ja metsämiesten keskuudessa juurikin kestävyys ominaisuuksien johdosta. Valmistaja myös lupaa tällä mallille huiman seitsemän päivän akkukeston. 


(omalla käytöllä olen päässyt parhaimmillaan neljään päivään siten että olen käyttänyt puhelinta normaalista. Tähän voidaan ottaa verrokiksi entinen puhelimeni Samsung s7 joka kesti normaalikäyttöä pikkuisen vajaan yhden työpäivän.)


Kun päätös hankinnasta oli muhinut päässäni tarvittavan ajan, (olen melko spontaani ja päätöksentekoon meni yhteensä noin kolme minuuttia) aloin googlettamaan, että mistä kyseinen puhelin tulisi näppärimmin kotiin.


Olen tilannut paljonkin kameranippeleitä ja nappeleita Kiinasta, mutta en koskaan mitään tämän hintaista. Epäluulo valtasikin hetkeksi pääni ja sai minut miettimään jälleen kotimaisia vaihtoehtoja. 

 

 Revontulet

 

Hyppy syvään päähän


Pientä googlettelua iltapalan yhteydessä ja se on siinä. Suomalaisen Arlatec.fi nettisivut rävähtää auki verkkokalvojeni edessä ja sivuilta löytyvät Suomenkieliset tiedot sekä ohjevideo ”kuinka ostaa Banggoodista”.

Videolta löytyy selkeät ohjeet tilaamisesta sekä Alv/tulli asioista. Express- lähetys kympin lisähintaan ja tuote pitäisi olla seurantakoodilla kotona reilussa viikossa. Maksutavaksi valitsen aina yhtä näppärän PayPal:n osaksi siitä syystä, jos tuote jää saamatta tai ei ole sitä mitä pitää, voi PayPal:n kautta helposti reklamoida rahat takaisin.


10 päivää on ikuisuus.


Vai onko? Sen verran kesti minulla kun tilaus oli seurantakoodin mukaan lähipostissa, ja eikun kaasupohjassa hakemaan. Olen melko huono odottamaan tilattuja tuotteita ja kun se tekstiviesti pamahtaa ruudulle kertoakseen ilosanomaa lähetyksen saapumisesta, on paketit noudettava mahdollisimman nopeasti.

 

 

Sitten hommiin!


Puhelin on kulkenut minulla nyt muutaman kuukauden ajan. Se on kokenut +35 hellettä, -24 pakkasta, hiekkaa, lunta sekä kaksivuotiaan päivittäisiä leikkejä eikä minulla ole yksinkertaisesti mitään pahaa sanottavaa. Akku kestää neljä kertaa pitempää kuin entinen Samsungin älyluuri, Android- järjestelmä toimii yhtä sujuvasti kuin edellämainitussa, sovellukset pyörivät tehokkaasti ja kamera täyttää kotikuvaajan vaatimukset aivan varmasti. Ja nyt kaiken tämän ylistyksen kun suhteuttaa n. 300e hintaan, ei tämä jättänyt kyllä kylmäksi.


Voin suositella Armor 3W kaikille ketkä pelkäävät sitä tilannetta kun puhelin hajoaa, tai muuten työskentelevät olosuhteissa joissa puhelimen hajoaminen on todennäköisempää. (Raksamiehet, Vuorikiipeilijät, Pelastusalan ihmiset jne.)


Näihin tunnelmiin, mukava kun luit loppuun asti. Minä lähden parin viikon päästä jälleen kohti pohjoista ja varusteiden osalta ainakaan luuri ei mietitytä, kenties uusien merinovillaisten alusasujen hankinta on vielä kuitenkin edessä.


Mukavaa talvea!


Marko Leminen

Marko Leminen

Kommentit

VidGnLAmp

VidGnLAmp sanoi:

KXeDOZFa

efTEgsVKxr

efTEgsVKxr sanoi:

VhHoEftMrSwgd

YDXToAaPrhIFs

YDXToAaPrhIFs sanoi:

vnAHCBmO

MOopDzglLJmV

MOopDzglLJmV sanoi:

tyjAPexaXlrdBD

Jätä kommentti