Mietinnässä kestävä puhelin arkikäyttöön

tammikuu 14, 2020

Vettä, hiekkaa, asfalttia. Lumien pudottamista katoilta, lumitöitä, arkiaskareita. Myös tavalliset tallaajat voivat tarvita kestäviä puhelimia, eivät ainoastaan remonttireiskat.

 

Olen vilkas, jatkuvasti menossa oleva 60-vuotias eläkeläismies ja ahkera tekemään töitä. Kesät leikkaan rivitalopihani nurmikot, niin oman takapihan kuin myös naapureideni. Etupihakaan ei jää huomiotta, vaikka huoltofirmallehan nämä hommat kuuluisivat. Syksyt haravoin lehtiä ja teen erilaisia sisätöitä. Talvet olen pyhittänyt täysin käsilleni, kun kolailen pakkomieleisesti koko pihan kaikkien 11:n asunnon edustat ja tiputan lumia katoilta. Voisin jopa sanoa, että hoidan oman pihani kaikki asiat pitkin vuotta, jotka olisivat taloyhtiön palkkaaman huoltofirman käsissä.

 

Näkemykseni omasta puhelintarpeestani on ristiriitainen. Minä en käytä puhelinta niin aktiivisesti kuin nuoremmat käyttäjät, mutta puhelimeni on silti vaarassa joutua ties minne, sillä se on mukana yleensä juuri silloin, kun sitä en nimenomaan tarvitsisi. Kysymys kuuluukin, miksi puhelin sattuu olemaan taskussani juuri silloin, kun olen esimerkiksi katolta tiputtamassa lumia? Hyvä kysymys, mutta vastausta en valitettavasti tiedä.

 

Kun minulle kerrottiin tällaisista kestävyyspuhelimista, rupesin selittämään, mitä kaikkea odotan puhelimelta ja sen toiminnoilta. Internetiä en käytä mobiilissa, joten sitä ei nyt tähän ole mukaan otettu.

 

Mitä minä sitten vaadinkaan puhelimelta?

 

Vaadin puhelimeltani kuitenkin suhteellisen paljon siihen nähden, kuinka vähän sitä käytän. Puhelimen täytyy olla ehdottomasti kestävä, sillä se on vaarassa tippua milloin minnekin, yleensä taskustani. Hajamielisyys ja huolimaton puhelimen jättäminen avonaiseen taskuun onkin aiheuttanut sitä, että aikaisemmat puhelimeni ovat tippuneet niin asfaltille, vesilammikkoon kuin vessanpönttöönkin. Onhan eräs puhelin päässyt myös peseytymään pesukoneessa, kun se oli vahingossa jäänyt taskun pohjalle pyörimään ja vaimo heitti housut pesuun tarkistamatta niiden sisältöä. Vaimon vika, voisinko sanoa.

 

AKKU

 

Puhelimen akun täytyisi myös olla sellainen, joka ei lopu ihan heti ja toimisi mahdollisesti vielä vuoden, miksei kahdenkin päästä vielä moitteetta. Akkua ei ole aina aikaa ladata ja varsinkaan, jos olen menossa. Olen myös ahkera Venäjän-matkailija, joten päiväreissuilla

ei ole latausmahdollisuutta aina saatavilla, varsinkaan ruuhka-aikoina jonottaessa. Tietysti autolaturit ovat myös olemassa, mutta onko sekään aina saatavilla juuri silloin kun tarvitsisi? Ei.

Suomen oloissa myös kylmyydensieto on tärkeää. Puhelin voi unohtua yön ajaksi kylmään autoon, ja sen toivoisi olevan vielä seuraavana aamuna hyvissä voimin. Nykyisin suosittuja iPhone-puhelimia kun ei ole luotu pohjoisen vaihtuviin olosuhteisiin, kuten lämpötilojen suureen vaihteluun, eikä myöskään taida aasialaiset merkitkään Suomen kelejä kestää. Myös pakkassäällä puhelin kulkee mukana ja sen täytyisi toimia yhtä lailla kuin kesähelteilläkin, sammumatta tai ylikuumentumatta.

 

KAMERA

 

Vaikka minulta ikää löytyykin jo jonkin verran, käytän minä myös puhelimen kameraa erilaisten kuvien napsimiseen. Kuvat eivät tietenkään ole mitään mahtilaatua, mutta kelvollisia kuvia kuitenkin. Kuvien laatu on kuitenkin vahvasti sidoksissa kuvaajaan itseensä eli minuun. Tänä päivänä kamera on kuitenkin välttämättömyys puhelimissa, ja olenhan minä pystynyt ottamieni kuvien perusteella todistamaan myös sattuneen kolarin syyllisen, kun siitä epäselvyyttä oli. Mistään pikseleistä tai sellaisista minä en kuitenkaan ymmärrä.

 

VEDENKESTÄVYYS

 

Tosiaan jo aikaisemmin mainittu vedenkestävyys on yksi ehdottomuus puhelimessa. Puhelimen täytyy toimia moitteetta, vaikka se kävisikin siellä lammikossa pulahtamassa. Vaatteet myös kastuvat usein pihatöitä tehdessä säällä kuin säällä ja taskussa oleva puhelin on näin ollen vaarassa kostua. Koiriakin täytyy myös lenkittää säällä kuin säällä, ja sadevaatteista en niinkään piittaa. Näyttö toimii muutenkin heikommin sadekelillä, joten myös se on yksi toiveista.

 

Mitä kokemuksia puhelimista?

 

Minulla on tällä hetkellä käytössä aivan perus halpa älypuhelin, joka kuitenkin kuluttaa akun melko nopeasti loppuun, vaikken puhelinta käyttäisikään. Minulla on kokemusta myös aikaisemmin suositusta Samsung Xcover-puhelimesta, jota kehuttiin aikanaan erittäin kestäväksi ja vedenkestäväksi. Tämä tuli tosiaan sekä osoitettua vääräksi että oikeaksi. Kyseisen puhelimen näyttö kun kerran halkesi sen tippuessa avonaisesta taskusta kiviselle asfaltille, mutta samainen haljennut näyttö kesti kuitenkin erityisen hyvin pesukoneessa käymisen. Toimi muuten moitteetta pesunkin jälkeen.

 

Miksi en siis lähitulevaisuudessa tutustuisi tarjontaan?

Ainoa huolenaiheeni kestopuhelimen hankinnassa on niiden koko, lähinnä paino. Puhelimen täytyy olla tarpeeksi kevyt, jotta sen jaksaa kuljettaa taskussa, mutta kuitenkin tarpeeksi painava, jotta sen olemassaoloa ei unohtaisi. Myös hinnalla on merkitystä puhelimen hankinnassa.

Netissä on laaja tarjonta iskunkestävistä puhelimesta

Kommentit

SwINlRecUdhQnra

SwINlRecUdhQnra sanoi:

JpCsDYhIaG

tVjrckJGQvS

tVjrckJGQvS sanoi:

qvSLATdomfJuzbrD

HmLXoribyE

HmLXoribyE sanoi:

RejrIxoH

mpgLVUShrb

mpgLVUShrb sanoi:

fXzpWisKduvJ

Jätä kommentti