Arlatec on perustettu vuonna 1992

Arlatec on vuonna 1992 perustettu yritys, jonka silloinen toiminta on lopetettu. Nykyinen toiminta on aloitettu marraskuussa 2017. Vaikka nimi voikin kuulostaa eräältä tutulta maidonvalmistajalta, meillä nimi on ollut käytössä jo ennen heitä. Nimen alkuperästä meillä ei ole tarkkaa tietoa, se nyt vaan on Arlatec.

"Ostin siskolleni lahjaksi puhelimen. Nopea toimitus, loistava asiakaspalvelu. Sähköpostiinikin vastattiin parissa minuutissa. Aion jatkossakin asioida ja toivon paljon menestystä asiallisesti hoidetulle yritykselle!" - Arvostelu Trustpilotissa

Arlatec nykyään

Nykyään Arlatec on vauhdilla kasvava yritys. Tällä hetkellä Arlatec työllistää yhteensä kolme henkilöä. Asiakkainamme on kaikenkokoisia yrityksiä pienistä toiminimistä suuriin konserniyrityksiin. 

 

Arlatec Oy:n kohdalla kaikki sai alkunsa visiostamme tuoda turvallisesti tavallisten kuluttajien saataville kiinalaisia älylaitteita. Idea lähti siitä, että yksi perustajista olisi halunnut ostaa Kiinasta edullisen puhelimen. Sieltä kun sai specseiltään yhtä hyvän, oikeastaan paremman puhelimen kuin Suomesta, mutta paljon halvemmalla. Innostus kuitenkin laantui hankaluuksien takia. Esteitä oli mm. pitkä toimitusaika (jopa yli 40 arkipäivää), ALV maksut, käsittelymaksut Suomeen saapuessa ja epäselvät tullimaksut. Takuuasioiden hoitaminen oli iso ongelma ja kysymysmerkki. Mikäli puhelin olisi hajonnut ja mikäli myyjä olisi jollain ihmeen kaupalla suostunut takuuhuoltoon, olisi siinä kestänyt kuukausia sekä toimitusmaksuja Kiinaan ja takaisin olisi tullut jopa puhelimen hinnan verran. Ei tullut mitään. No, ehkä joku suomalainen kauppa myisi samoja puhelimia ja niin myikin, mutta pitkät toimitusajat vaivasivat silti, ja muut esille tulleet epäkohdat eivät kuulostaneet hyvältä. 

"On kyllä harvinaisen hyvää asiakaspalvelua! Tulemme asioimaan myös jatkossa." -Backwoods Husky

Kirsikoita ja p*skaa

Aluksi möimme useita Kiinassa valmistettuja älylaitemerkkejä ja -malleja. Toki testailimme laitteita ja parhaat pääsivät valikoimaamme, mutta silti osa tuotteista osottautui jälkeenpäin suoraansanoen paskaksi. Yleensä se laatu näkyy kyllä hinnassakin. Valitettavasti osa yrityksistä (Suomessakin) myy noita huonoiksi todettuja puhelimia. Tämä on syy tiivistyneeseen valikoimaamme, olemme todellakin pyrkineet poimimaan kirsikat kakun päältä ja välttämään paskan myymistä, vaikka sillekin löytyy kysyntääKokemuksen myötä olemme löytäneet ne kestävät, laadukkaat ja parhaat tuotteet rapakon takaa, joita haluamme tarjota. Nämä ovat ns. metsän ja raksan kestäviä älypuhelimia. Toisen perustajajäsenen tausta maarakennusalalta on ollut iso apu näiden IP68 puhelimien osalta. On itse osattu testata puhelimia oikeissa olosuhteissa ja testihenkilöitä on löytynyt helposti. Uusien tuotteiden etsiminen ja karsinta jatkuu vielä, mutta jo tällä hetkellä suurin osa valikoimamme tuotteista on IP68-suojattuja eli ne kestävät iskuja, likaa, pölyä, hiekkaa ja vettä. Tavoitteenamme onkin, että valikoimamme koostuisikin ainoastaan kaikesta kestävästä ja hiukan ”tavan” tuotteista poikkeavasta. Jos tarvitset jotain kestävää, löydät sen meiltä.

"Olemme tilanneet Arlatec Oy:lta puhelimia ja niiden varusteita useampaan kertaan. Tuotteet ovat vastanneet mainoksia ja toimitukset ovat tarkalleen toimineet niinkuin oli sovittu. Laskut ja loppusummat ovat olleet myös ilman yllätyksiä. Asiakaspalvelu on ollut helposti saavutettavissa ja se on myös palvellut ystävällisesti. Kokonaisuutena ehdottomasti paras nettikauppa mitä olemme käyttäneet. Voimme suositella."  - Jus Oy

Vihreys, tuo polttava puheenaihe

Meille tulee paljon kyselyjä rikkoutuneiden näyttöjen korjaamisesta. Kestopuhelimien rakenne suojaa näyttöä paremmin kuin tavallisten puhelinten kauniin linjakkaat muodot. Lisäksi näytöissä käytetään vahvoja, iskuja paremmin kestäviä laseja. Kun näiden lisäksi puhelimeen vielä asennetaan panssarilasi heti uutena, kestää kestopuhelin elämän makuista elämää.


Tietenkään kestopuhelinkaan ei kestä kaikkea. Olemme törmänneet ihmettelyihin, miksi kestopuhelimia sitten pitää korjata, vaikka ne ovat niin kestäviä ja parhaita ja kaikkea. Meistä on tosi hyvä, että ihmiset kysyvät ja ihmettelevät, koska vain sitä kautta saa asioista lisätietoa. Kestopuhelimiakin täytyy välillä korjata, kuten muitakin puhelimia. Osat kuten akku ja latausportti vaan kuluvat käytössä. Kestopuhelin kun joutuu vielä yleensä kokemaan tavallista rankempaa kohtelua. Latausporttiin pääsee hiekkaa, sormenjälkitunnistin ja kameran linssi hieroutuu metallinpuruja vasten jne.

Ajatuksemme on, että kestäväksi suunniteltu ja tehty puhelin kestää pidempään sekä kuormittaa luontoa vähemmän. Kun puhelinta lisäksi korjataan ja huolletaan vaihtamisen sijasta, pidennetään puhelimen käyttöikää ja opetellaan korjaamisen kulttuuria korvaamisen kulttuurin tilalle. Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen myös kierrätettävissä pakkausmateriaaleissamme sekä käyttämällä ehjiä materiaaleja uudelleen.

"Kotimaista, henkilökohtaista ja laadukasta palvelua! Viesteihin vastaillaan jopa iltaisin ja viikonloppuisin. Henkilökunnan avulla löytyi myös omiin tarpeisiin soveltuva panssaripuhelin." - Arvostelu Trustpilotissa

Metsästäjät, kalastajat, retkeilijät, pyöräilijät ja kaikki muut...

Kuka sitten eniten hyötyy tällaisista painavista, taskut rikkovista järkäleistä? Mielestämme kestopuhelin on kaikkein järkevin vaihtoehto sellaiselle henkilölle, jonka työ tai vapaa-aika vaatii myös käytettäviltä tuotteilta vähän tavallista enemmän. Esimerkiksi rakennuksilla tai metsätyömailla kestopuhelimen voi huoletta ottaa mukaan työpäivän parhaaksi kaveriksi – no, ehkä ei työnjohdon ja urakan tilaajan mielestä. Suosittelisimme kestopuhelinta myös maastopyöräilyä tai kalliokiipeilyä harrastavalle, metsästäjälle tai kalastajalle sekä aktiiviselle retkeilijälle tai marjastajalle.

 

Arlatec Oy on ennen kaikkea verkkokauppa, mutta tarjoamme myös älypuhelinten huoltoa ja korjausta. Meillä on toimisto ja varasto Joensuussa Jukolankadulla. Siellä teemme kaiken pakkauksesta ja lähetyksestä huoltoon ja korjaukseen. Olet tietenkin tervetullut käymään arkisin klo 8.00 - 16.30. Haluamme toimia eettisesti kestävällä tavalla, ja siksi tuotteillamme on 30 päivän palautusaika sekä 12 kuukauden takuu, AGM puhelimilla on 2 vuoden takuu. Asiakas ei ole meille oikeassa oleva kuningas, vaan ihminen, jonka ongelman haluamme ratkaista.

Asiakkaamme voivat luottaa meihin ja meitä onkin kiitetty asiakaspalvelusta, läpinäkyvyydestä, rehellisyydestä emmekä välttele ongelmatilanteita. Teemme muiden yritysten kanssa paljon yhteistyötä ja tarjoamme tuotteitamme myös jälleenmyyntiin. 

Olemme maahantuoja ja maahantuomme suurimman osan laitteistamme itse.

Osa tuotteista, kuten osa johdoista ja ohjelmistoista tulevat tukkureilta. Näin voimme turvata tuotteiden saumattoman saatavuuden ja nopean toimituksen. Meiltä ostaessa voi luottaa siihen että:

Ostaminen ja maksaminen on turvallista sekä riskitöntäTuotteet saa luotettavasti ja varmasti perilleSaat parasta mahdollista asiakaspalveluaOngelmatilanteissa autamme sinua, emmekä vältä vastuutamme

Tehtävät ja tavoitteet

Arlatecin tehtävänä on:

- Olla kuluttajan puolella. Muunmuassa palautus on tehty erittäin helpoksi eikä siitä tarvitse maksaa. Lisäksi meillä on 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Toki mekin voisimme tarjota lain määrittämä pakollisen vain 14 päivän vaihto- ja palautusoikeuden, mutta miksi ihmeessä? Luotamme itseemme ja tuotteisiimme ja siksi voimmekin tarjota sinulle kuukauden aikaa miettiä ostostasi! 

- Tarjota parhainta mahdollista asiakaspalvelua. Tarjoamme letkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua. Emme ole kasvoton yhtiö, joka sanelee sinulle sääntöjä ja käytäntöjään. Toki silti meidän on pidettävä puolemme ja toimittava toimitusehtojemme mukaan. Paras asiakaspalvelu toteutetaan siten, että tarjoamme laajan kirjon yhteydenottokanavia ja yhteydenotto on tehty todella helpoksi. Ajattelemme jokaisen asiakkaan yksilönä ja saat aina henkilökohtaista palvelua. Autamme sinua ongelmatilanteissa ja laitteiden käyttöönotossa. Etsimme yhdessä sinun tarpeisiisi sopivan laitteen, emmekä myy sinulle väkisin kalleinta vaihtoehtoa. Lisäksi asiointi on tehty helpoksi yhden sivun kassalla ja tarjoamme melkoisen kasan eri maksuvaihtoehtoja.

 

Arlatecin tavoitteena on:

 

- Olla arvostettu verkkokauppa, joka tunnetaan laadukkaana joka osa-alueella. Meihin voi luottaa vaikka eteen sattuisi jokin ongelma, toimitusviive tai muuta harmillista. Pidämme huolta sinusta.

- Mikä on suurin syy siihen, että ihmiset haukkuvat yrityksiä? Asiakaspalvelu. Asiakaspalvelun täytyy toimia luvatulla tavalla ja vastuullisesti. Panostamme tähän ja haluamme pitää sinut tyytyväisenä. Tiedämme, että mekin joskus töppäämme ja virheitä sattuu.

- Rikkoa ikivanhat, suorastaan tyhmät periaatteet ja mallit. Pienellä kirjoitettu präntti jossain, jossa kiistetään kaikki vastuu ja tehdään kaikki kuluttajan kannalta vaikeaksi. Kuulostaako tutulta? Me emme riistä asiakkaitamme. Yrityksistä kuulee paljon pahaa, kun yritys ei kanna vastuutaan, ei huolehdi asiakkaistaan ja "halusivat vaan rahat pois ja siinä se." Me emme toimi näin. Meiltä ostaminen on luotettavaa, riskitöntä, turvallista ja mukavaa - oikeasti!